Sportief wandelen

Blijven bewegen is voor iedereen heel belangrijk. Hebt u hierbij al eens gedacht aan sportief wandelen?  Sportief wandelen is nét iets meer dan gewoon wandelen. Het is een sport met een verantwoorde trainingsopbouw die wordt beoefend iedere dinsdagochtend om 09.00 uur onder deskundige begeleiding.
Wat houdt sportief wandelen eigenlijk in?

Heerlijk in de natuur werken aan je fitheid op een verantwoorde en laagdrempelige manier. De trainingen zijn gevarieerd en gezamenlijk waarbij er stevig doorgewandeld wordt met een tempo tussen de 5 en 7 km/uur. Onderweg zullen verschillende oefeningen plaatsvinden, denk hierbij aan bewegingsoefeningen, lenigheidsoefeningen, een beetje krachttraining, maar ook ontspanning. Eigenlijk alles om fit te worden en te blijven!

De training is toegankelijk voor iedereen, u hoeft geen topconditie te hebben. Ook mensen met een chronische aandoening kunnen deelnemen. Hartklachten, diabetes, reuma, problemen met de luchtwegen, overgewicht, etc. We kijken niet naar beperkingen, we kijken gezamenlijk naar de mogelijkheden die u nog wel heeft.

Wanneer?

Het sportief wandelen vindt iedere dinsdagochtend plaats om 09.00 uur waarbij verzameld wordt bij het clubgebouw aan de morsweg 23.

Ervaring is niet nodig, plezier staat voorop!

Hebt u interesse om eens mee te wandelen of hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op via awd2005@gmail.com!