Sporten met een beperking

Iedereen vanaf 6 jaar kan de sport zoals wij die aanbieden beoefenen. Voor jong en oud, groot en klein, maar bovenal ook voor mensen met een beperking of chronische zieke. De training vindt plaats op maandagavond van 18.15 tot 19.15.
Wat houdt deze sport in?

Sport en bewegen is belangrijk voor iedereen. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend of makkelijk toegankelijk om te gaan sporten. Denk hierbij aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, of met een aandachtsvraag  (bijvoorbeeld autisme, ADHD, syndroom van Down, sociaal zwakker).Terwijl het juist voor deze groepen zo belangrijk is. Met het oog op de gezondheid, maar ook omdat sport en bewegen belangrijk is op sociaal gebied.

Vanaf het jaar 2005 biedt AWD2005 een plek voor deze doelgroepen om bij ons te komen sporten.

Wij proberen een zo goed mogelijk sportaanbod aan te bieden aan ieder individu.

Ga jij de uitdaging aan?

Hou je van spel en samen werken of trainen in de buitenlucht… gewoon lekker sporten dus! Ben je minimaal 6 jaar? Zit je op speciaal onderwijs of op regulier onderwijs met een rugzakje of heb je al wel eens een sport beoefend, maar kwam je niet uit de verf omdat er niet voldoende aandacht voor je was?

Wij gaan graag de uitdaging met jou aan. Plezier in sport en spel en gezellig bezig zijn met elkaar staat bij ons centraal. We staan klaar om jou vele vormen van bewegen en sport en spel onderdelen te leren. Dat doen we op een speelse manier en binnen jouw mogelijkheden.

Atletiek is echt meer dan alleen hardlopen!  We bieden verspringen, speerwerpen, kogelstoten, hoogspringen, hordelopen  hometrainer, stappentrainer, en vele andere spelonderdelen en speelse spellen aan: we gaan het allemaal doen. Graag maken we een passend aanbod waarbij we rekening houden met wat je wel en niet kunt.

We trainen het hele jaar door buiten op de atletiekbaan of binnen in het clubhuis en soms maken we er bij slecht weer een spelavond van.

Dus: wil jij ook bij ons sporten? Je bent van harte welkom!

De eerste 4 weken mag je gratis kennis komen maken.

Voor meer informatie zie Atletiek of mail naar awd2005@gmail.com