5 km clinic

Lekker leren lopen, wanneer is het nou lekkerder om te lopen dan in de lente? Dit is mogelijk door het volgen van een 5 kilometer clinic bij AWD2005.

Op maandag 2 oktober 2023 starten we met een nieuwe clinic!!

Hardloop clinics bij AWD2005:

Waarom hardlopen? Er zijn genoeg redenen te bedenken om te beginnen met hardlopen.

HARDLOPEN;

  • Vergroot je uithoudingsvermogen
  • Verbeterd de spierconditie
  • Maakt de mentale veerkracht groter
  • Is Cholesterol verlagend
  • Kan een flinke uitlaatklep zijn
  • Zorgt voor een betere nachtrust
  • Kun je overal en altijd doen.

Om te beginnen met hardlopen is het belangrijk dat je onder begeleiding van een gediplomeerde trainer begint. Je voorkomt dan onnodige blessures en je gaat niet te hard van stapel lopen. Als je met name in het begin te hard van stapel loopt, loop je de kans om blessures op te lopen waardoor de effecten en het plezier van hardlopen minder worden. En dat is juist niet de bedoeling. Een goede opbouw om uiteindelijk 5 of 10 km te kunnen hardlopen is zeer belangrijk.

Informatie clinic

Om u op weg te helpen organiseert AWD2005 ieder jaar  een hardloopclinic die u verantwoordt op weg helpt om uiteindelijk 5 km aan een stuk te kunnen hardlopen. Gedurende 20 tot 25 weken zal er iedere maandagavond 19.30 uur gestart worden vanaf het AWD2005 sportcomplex aan de Morsweg 23 in Delden, naast het scoutingterrein. Samen lopen is natuurlijk gezelliger en leuker, maar ook een stimulans. Voornamelijk als het regent, sneeuwt of heel warm is!

En natuurlijk speelt de omgeving ook een rol, we lopen in een schitterende omgeving, wanneer het licht is lekker door Oele, over de Esch of door Twickel. Wanneer het donkerder is door Delden, over Braak West.

De kosten voor deze beginnerstraining zijn € 50!

Als afsluiter van de beginnerstraining zullen we gezamenlijk een hardloopwedstrijd van 5 km uitlopen, wedden dat het jou ook lukt!

Wanneer U minimaal 16 jaar oud bent en u aan uw gezondheid wilt werken of sportief bezig wilt zijn kunt u zich aanmelden via AWD2005@gmail.com.

Nadat u de clinic hebt voltooid kunt u verder blijven lopen op de 5 kilometer of u kunt door trainen voor de 10 kilometer.