Hardlopen

Hardlopen is ook een vorm van atletiek. Mensen kunnen zowel voor recreatief als voor wedstrijdverband deelnemen. Hardlopen is voor bijna iedereen geschikt. Vrijwel iedereen die kan stappen, kan ook hardlopen. Trainingen: iedere maandag om 19.30 en woensdag om 19.30 uur.
Wat houdt hardlopen eigenlijk in?

Naast de opbouw van de conditie wordt er gewerkt aan loopscholing en is men preventief bezig om de bekende loopblessures te voorkomen. De training is toegankelijk voor mensen die willen starten met hardlopen, maar ook voor de gevorderden.

De volgende afstanden worden gedaan:

Wanneer kan ik op Hardlopen en hoe werkt dat?

Bij AWD2005  trainen we tegelijkertijd op ieder zijn/haar eigen niveau. We starten daarnaast ieder jaar rond Pasen met een clinic voor mensen die willen werken aan hun conditie middels het traject ‘5km hardlopen is voor mij een uitdaging’.

Bij AWD2005 hebben we atleten die mee doen aan hardloopwedstrijden en veldlopen (veldcross). Maar we hebben ook recreanten die het leuk vinden om alleen te trainen in groepsverband zonder enige vorm van wedstrijd ambities en alles wat daar tussenin zit.

Hardlopen is min of meer een individuele sport, maar uit ervaring weten wij dat er goed in groepsverband getraind kan worden. Ondanks de onderlinge verschillen qua conditie en ervaring in het belopen van verschillende afstanden kan iedereen op zijn/haar eigen niveau trainen en maakt het niet uit of je traint voor de 5 kilometer of de 10 kilometer.

Meteen meetrainen?

Wil je ontdekken of hardlopen bij AWD2005 voor jou een leuke uitdaging is? Kom dan gerust een paar keer met ons meetrainen, wellicht word je dan vanzelf enthousiast om wekelijks met ons mee te trainen.

We trainen iedere maandagavond van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Ook bieden wij op woensdagavond de mogelijkheid om samen een duurloop te doen van ca. 5 km, deze start om 19.30 en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Ervaring is niet nodig, plezier staat voorop en voor de gevorderden zouden we zeggen, laat zien hoe fijn je het vindt met een groep samen te trainen.

Informatie bij
Vincent Bökkerink 06-27243187

Wim Pepers 074-2782878