Onderdelen

AWD2005 heeft een groot aanbod aan onderdelen waar we tijdens trainingen op trainen. Hieronder kunt u de onderdelen lezen. Binnen deze onderdelen zijn er meerdere opties beschikbaar om op te trainen.

Lopen

Lopen doen wij mét en zonder hindernissen. Tot en met 400 meter wordt ‘Sprint’ genoemd. Wanneer we lopen met hindernissen wordt er veelal gebruik gemaakt van zogenoemde horden. Deze horden kunnen op verschillende hoogtes worden ingesteld, zodat het voor iedereen haalbaar is.

Springen

Het springen bestaat uit drie onderdelen.

  • Verspringen: waarbij je zover mogelijk in een grote zandbak springt.
  • Hink- Stapspringen: dit is eigenlijk een driespong bestaande uit een hink, een stap en een sprong. Landen doe je ook in de zandbak.
  • Hoogspringen: hierbij probeer je over een zo hoog mogelijke lat te springen, je landt daarna op een grote dikke landingsmat.
Werpen

Het werpen bestaat ook uit drie onderdelen.

  • Kogelstoten: hierbij is het de bedoeling dat een ijzeren bal met een gewicht tussen de 1 en 7 kilo weggestoten(geduwd) wordt. Hoe zwaar de kogel is, is afhankelijk van je leeftijd.
  • Discuswerpen: dit gebeurd met een schijf die een gewicht heeft tussen de 0,75 en 2 kilo. Door middel van een slingerworp probeer je de discus zover mogelijk te gooien.
  • Speerwerpen (balwerpen): dit doe je door na een aanloop een lange metalen stok (speer) met een scherpe punt en een gewicht van 400 tot 800 gram zover mogelijk weg te gooien.

Interesse?

Heb je interesse om eens te kijken wat een training inhoud? Kijk hiervoor op de pagina trainingstijden. Wil je meer informatie, kijk dan op de atletiek pagina.