Leeftijdsindeling

De pupillen 6 tot 11 jaar

De pupillen trainen een aantal onderdelen. Meestal lopen (40 – 1000 meter), verspringen, hoogspringen, balwerpen en kogelstoten. Hierbij wordt veel aandacht gegeven aan coördinatie en techniek. Maar natuurlijk wordt de spelvorm niet vergeten!! Spelenderwijs worden de pupillen vertrouwd gemaakt met alle onderdelen van de atletieksport.

De junioren van 11 t/m 15 jaar

De junioren krijgen bij AWD2005 een bredere atletiekopleiding. Dat wil zeggen dat alle atletiek onderdelen worden getraind, de onderdelen worden ten opzichte van de pupillen dus uitgebreid met o.a. hordelopen, discuswerpen en speerwerpen.

Vanaf 15 jaar

Vanaf 15 jaar specialiseren veel atleten zich. Je hoeft dan niet meer alle onderdelen te doen, maar dat mag natuurlijk wel! De warming- up en cooling- down gebeuren altijd gezamenlijk. Daarna mogen de leden vanaf 15 jaar hun gewenste onderdelen training (werp- dan wel looponderdelen).

 

Binnen de verschillende leeftijden trainen atleten die wedstrijdgericht bezig zijn, maar ook de recreatieve atleet kan op zijn/haar niveau meetrainen.